Het lijkt erop dat Samsung ook een Active-variant aan het ontwikkelen is van de Galaxy S7. De Galaxy S7 Active wordt waarschijnlijk nog voor de zomer gepresenteerd, maar de vraag is nog even in welke landen het toestel beschikbaar komt. De Galaxy S6 Active verscheen alleen in de Verenigde Staten, mogelijk geldt dat ook voor de Galaxy S7 Active.

Samsung gebruikt de naam Active voor toestellen die voorzien zijn van een extra dikke en stevige behuizing, vaak met een rubberen rand. Deze toestellen moeten beter tegen een stootje en een valpartij kunnen, ook zijn de toestellen voorzien van een IP68-certificering, zodat ze stof- en waterdicht zijn. De specificaties van de Active-toestellen zijn vaak gelijk aan het normale model, maar de accu beschikt meestal over een hogere capaciteit. De Active-toestellen zijn in principe niet bedoeld voor consumenten maar voor een specifieke doelgroep, zoals mensen die op de bouw werken of in de horeca. Plaatsen waar een toestel sneller vies wordt of de kans groter is dat een toestel af en toe op de grond valt.

Er zijn nog geen afbeeldingen uitgelekt van het nieuwe toestel, maar wel heeft Samsung het toestel al vermeld in de changelog van de Samsung Level-app. Ook heeft de bekende Twitter-gebruiker Evan Blass van evleaks al melding gemaakt van de Galaxy S7 Active.

Lees ook onze review van de Samsung Galaxy S7 (Edge)