2min Devices

Samsung toont afbeeldingen Samsung Galaxy S6 Active

Samsung heeft per ongeluk de Samsung Galaxy S6 Active gepresenteerd, op de ondersteuningswebsite van Samsung verschenen ineens enkele afbeeldingen en een handleiding van het toestel. Daaruit blijkt dat de Samsung Galaxy S6 Active net als vorige Active-modellen stof- en waterdicht is.

Mensen die het jammer vonden dat de Samsung Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge (review) niet waterdicht is krijgen binnenkort waarschijnlijk de keuze uit de Galaxy S6 Active. Een toestel dat wel aan die eisen voldoet maar het daardoor wel moet stellen zonder vingerafdruksensor. In plaats van deze sensor en de aanraakgevoelige knoppen heeft Samsung gekozen voor fysieke knoppen. Zodat het toestel ook onder water is te bedienen. Aan de achterkant is de hartslagsensor wel aanwezig, die heeft geen plaats hoeven maken.

Wat de exacte specificaties van het toestel zijn is onbekend, Samsung had op de ondersteuningspagina de specificaties van de Galaxy S6 vermeld. De kans bestaat dat Samsung kiest voor exact dezelfde componenten maar dat is nog niet met zekerheid te zeggen.

Samsung toont afbeeldingen Samsung Galaxy S6 Active Samsung toont afbeeldingen Samsung Galaxy S6 Active

Voor mensen die hopen op een microSD-slot is er slecht nieuws, ook dit toestel krijgt geen mogelijkheid om het toestel uit te breiden met extra opslagcapaciteit. Waarschijnlijk omdat Samsung gebruik maakt van het snelle UFS 2.0 geheugen wat niet goed samenwerkt met het oude microSD-slot.