2min Devices

Foto’s tonen uit de kluiten gewassen Galaxy S6 Active

Bij GSMArena hebben ze de hand weten te leggen op een uit de kluiten gewassen versie van de Samsung Galaxy S6, het gaat hier waarschijnlijk om de Galaxy S6 Active die stof- en waterdicht is, maar bovendien ook beschermt lijkt te zijn tegen vallen.

Samsung heeft er dit jaar voor gekozen om zijn vlaggenschip, de Samsung Galaxy S6 (review), niet stof- en waterdicht te maken. Dit omdat de fabrikant het toestel zo dun mogelijk wilde maken. Aangezien het wel wil blijven inspelen op die markt komt er een aparte versie van de Galaxy S6, de Galaxy S6 Active. Dit toestel is wel stof- en waterdicht maar ook een stuk dikker en beter beschermd tegen vallen. Waarschijnlijk beschikt het toestel ook over een grotere accu. Verder zijn de knoppen aan de voorzijde vervangen door drie fysieke knoppen, daarbij lijkt de vingerafdrukscanner te zijn verdwenen.

Verwacht wordt dat Samsung wel heeft vastgehouden aan dezelfde chipset en AMOLED-scherm. De Galaxy S6 Active krijgt waarschijnlijk gewoon een Exynos 7420-soc en een AMOLED-scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. De Galaxy S6 Active lijkt in elk geval beschikbaar te komen bij AT&T gezien het logo op de achterkant, of het toestel ook in Nederland en België beschikbaar komt is nog even afwachten.

Bron:GSMArena