2min Devices

Samsung presenteert Galaxy S6 Active in Verenigde Staten

Samsung heeft de Samsung Galaxy S6 Active gepresenteerd in de Verenigde Staten, in Nederland en België zal het toestel voorlopig nog niet beschikbaar komen. De Galaxy S6 Active beschikt over een veel stevigere behuizing en is stof- en waterdicht.

Samsung heeft in de Verenigde Staten een variatie gepresenteerd van de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge (review), het gaat om de Galaxy S6 Active. Dit toestel beschikt over een veel stevigere behuizing met fysieke knoppen, daarnaast is het toestel ook stof- en waterdicht. Door de fysieke knoppen is het toestel ook onder water te bedienen.

Aan de binnenkant heeft Samsung weinig verrassingen, de specificaties zijn grotendeels gelijk aan de normale Galaxy S6. Het toestel beschikt over een 5,1 inch scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels, aan de binnenkant is wederom gekomen voor de Exynos 7-chip met 8 rekenkernen waarvan vier Cortex A53-kernen die op een kloksnelheid draaien van 1,5 GHz en vier Cortex A57-kernen met een kloksnelheid van 2,1 GHz. Verder is er gekozen voor 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. Wederom is de opslagcapaciteit niet uitbreidbaar. Of er ook versies komen met meer opslagcapaciteit is niet duidelijk.

De camera’s zijn voorzien van een 16 megapixel en een 5 megapixel lens. De grootste wijziging die Samsung heeft gemaakt vinden we terug in de accucapaciteit, de normale Galaxy S6 moest het stellen met 2550 mAh, deze Galaxy S6 Active krijgt een accu van 3500 mAh. Daarmee is de accuduur van dit toestel een flink stuk langer.

Of de Galaxy S6 Active op termijn naar Nederland en België gaat komen is nog onduidelijk.