2min

Asus kennen we in Nederland en België voornamelijk van de laptops, moederborden, tablets en videokaarten, maar het bedrijf maakt ook smartphones. Asus verkoopt zijn smartphones alleen nog niet in de Benelux. Het bedrijf heeft zijn verkoopdoelstelling voor 2015 verhoogt en gaat ook in een aantal Europese landen en de Verenigde Staten proberen voet aan de grond te krijgen.

Voor degene die graag een Asus Zenfone wil aanschaffen is er vooralsnog slecht nieuws, Asus heeft nog geen plannen om zijn smartphones in de Benelux uit te brengen. Het bedrijf is inmiddels begonnen met de Zenfone-reeks in Frankrijk te introduceren en later dit jaar moet daar Italië bij gaan komen. Het succes in deze landen zal ongetwijfeld bepalen hoe snel Asus in meer Europese landen actief wil worden.

De verkoopdoelstelling voor dit jaar is vastgesteld op 25 miljoen exemplaren, Zoveel smartphones wil Asus dit jaar wereldwijd verkopen, dat is ongeveer drie keer zoveel als het bedrijf er in 2014 verkocht, toen kwam het bedrijf tot 8,5 miljoen verkochte smartphones.

Asus heeft hoge verwachtingen van zijn Zenfone 2 die volgens het bedrijf goed beschikbaar zal zijn. De Zenfone 2 zal deze maand beschikbaar komen in China, Frankrijk, Hong Kong, Singapore en Taiwan. In april komen daar de volgende landen nog bij; Brazilië, Indonesië, Italië, Japan, Maleisië, Thailand, Verenigde Staten en Vietnam. Het mag duidelijk zijn dat Asus zich vooral richt op de opkomende landen in Azië.

De Zenfone 2 is een smartphone met een 5,5 inch scherm met een Full HD-schermresolutie beschermd door Corning Gorilla Glass 3. Er komen verschillende versies van de Asus Zenfone beschikbaar, waarbij de processor, werkgeheugen en opslagcapaciteit kunnen wisselen. Asus heeft gekozen voor Intel processoren, een Intel Atom Z3580 of een Intel Atom Z3560. Beide zijn quadcore-processoren maar de kloksnelheid verschilt per model. Verder is er 2 of 4GB aan werkgeheugen aanwezig en is de opslagcapaciteit afhankelijk van het model 16, 32 of 64GB. De opslagcapaciteit is overigens gewoon uitbreidbaar via microSD. Op de achterzijde heeft Asus een 13 megapixel camera geplaatst en op de voorzijde een 5 megapixel camera. Het toestel beschikt ook over 4G-connectiviteit. De prijs van het toestel loopt uiteen vanaf 147 euro tot en met 265 euro afhankelijk van de gekozen configuratie.