Nokia heeft zijn Here maps-app nu ook beschikbaar gemaakt voor de iPhone. Hierdoor kunnen iPhone-gebruikers nu ook offline navigeren als ze op reis zijn en hebben ze geen dataverbinding meer nodig. Daarnaast biedt Here maps nog een functie waar Apple Kaarten in tekort schiet namelijk informatie over het openbaar vervoer.

Apple heeft zijn eigen kaartendienst inmiddels ruim twee jaar in gebruik maar nog steeds kan het niet tippen aan de kaartdiensten van Google en Nokia. Google is al sinds jaar en dag aanwezig op de iPhone met Google Maps en nu heeft Nokia besloten om ook een volwaardige app voor de iPhone uit te brengen. Nokia was al aanwezig met een Here Maps-app maar dat was kwalitatief gezien geen fantastische app. Nu biedt Nokia met zijn nieuwe Here Maps-app wel een volwaardige ervaring.

De nieuwe app ziet er echt uit als een native iPhone-app en biedt een mapdienst, offline navigatie, openbaar vervoer informatie, live verkeersgegevens en ondersteunt honderden landen. Here Maps was op deze manier al jaren aanwezig op Windows Phone en sinds vorig jaar ook op Android. Nu is daar de iPhone aan toegevoegd. De verkoop van de devices-tak van Nokia aan Microsoft heeft ervoor gezorgd dat het achtergebleven Nokia nu ook zijn vleugels uit slaat naar andere platformen.