1 min

Op Twitter heeft Upleaks foto’s gedeeld van een nieuwe Sony-smartphone met de codenaam Cosmos. Het gaat om een budget- of midrange-smartphone waarbij het maken van selfies de belangrijkste eigenschap moet worden. Dat verklapt de flitser die aan de voorkant van het toestel is geplaatst.

De Sony Cosmos zal worden aangedreven door een MediaTek-chip aldus Upleaks en beschikken over Android 5.0 Lollipop. Aangezien Sony voor de high-end smartphones altijd kiest voor een Qualcomm Snapdragon-chip en MediaTek nog steeds niet in staat is om qua prestaties daarbij in de buurt te komen gaan we er vanuit dat dit een redelijk goedkoop toestel zal worden. Waarschijnlijk komt het prijskaartje onder de 300 euro te liggen.

Zodra alle specificaties bekend zijn is het makkelijker om daarvan een goede inschatting te maken. Sony bracht vorig jaar ook al de Sony Xperia C3 op de markt, dat was ook een echte selfiesmartphone. Het bedrijf koos er toen voor om de Xperia C3 niet in Europa uit te brengen. Mogelijk gaat dat ook voor de Comos gelden. Of de Cosmos straks als Sony Xperia C4 door het leven gaat zal nog moeten blijken.