1 min

In navolging van verschillende lekken heeft Samsung de Galaxy Tab 4-reeks gepresenteerd. De tablets worden op de markt gebracht in drie formaten: 7, 8 en 10,1 inch.

Samsung richt met de Galaxy Tab 4-tablets op de mid-range van de markt: De tablets zijn niet voorzien van de beste hardware, maar ook zeker niet de slechtste. Samsung voorziet alle drie de tablets van Android 4.4 KitKat (review), een quad-core processor die tikt op 1,2 GHz en een schermresolutie van 1280 bij 800 pixels. Dat betekent dat de Galaxy Tab 4 7.0 het scherpste scherm heeft.

Boven dit artikel de Galaxy Tab 4 8.0. Links de Galaxy Tab 4 7.0, rechts de Galaxy Tab 4 10.1.
In de galerij vind je meer afbeeldingen terug.

De camera’s hebben een resolutie van 3 en 1,3 megapixels. Alle tablets zijn uitgerust met een micro SD-poort. Bij de kleinste tablet kan ook gekozen worden voor 8 of 16GB opslagcapaciteit, bij de andere tablets is dat standaard 16GB.

Samsung heeft vooralsnog geen prijzen bekendgemaakt. Wel is het duidelijk dat de tablets in de kleuren wit en zwart op de markt komen. De lancering staat gepland voor het tweede kwartaal van 2014, dus binnen drie maanden.