1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De productie van zowel de huidige als de vorige Google Nexus 7 kwam tot stand door een samenwerking van Google met Asus. Het lijkt er echter op dat Google op zoek is naar een plaatsvervanger van Asus voor de volgende generatie van de Nexus 7.

De geruchten dat Asus flink aan de weg aan het timmeren zou zijn met het ontwikkelen van meerdere tablets, doen vermoeden dat de Taiwanese fabrikant dit doet ter compensatie van het niet meer mogen meedoen met de productie van de volgende Google Nexus 7 (review).

Eerder dit jaar werd door analist Ming-Chi Kuo beweerd dat Google voor het Zuid-Koreaanse LG zou kunnen kiezen voor het produceren van de volgende Nexus 7-tablet. Zo zou Google kunnen profiteren van de technologische kennis die bij de fabrikant LG aanwezig is met betrekking tot de productie van beeldschermen.

Overigens zou Google niet de gehele samenwerking met Asus opzeggen. Zo zal naar verluidt wel worden samengewerkt bij de ontwikkeling en productie van de Nexus 10. LG was ondertussen al verantwoordelijk voor de Nexus 4 en zou ook de volgende Nexus-smartphone mogen maken.