2min

HTC had eigenlijk bekendgemaakt dat er geen update meer zou komen naar Android 5.1 Lollipop voor de HTC One M7, de HTC One van 2013. Gebruikers lieten zich daarop duidelijk horen dat ze teleurgesteld zijn en nu komt er mogelijk toch nog een update naar Android 5.1.

De HTC One M7 is inmiddels al twee jaar verkrijgbaar en daardoor is het ook niet zo vreemd dat HTC afscheid wil gaan nemen van het toestel. Het heeft de gebruikers van de eerste HTC One nog wel voorzien van een update naar Android 5.0, maar wilde het daar eigenlijk bij laten. Android 5.1 beschikt echter over een flinke lijst aan bugfixes, daarnaast zijn er ook enkele nieuwe features toegevoegd. Dat gebruikers ook nog graag een update willen naar Android 5.1 is dan ook niet zo vreemd.

Op Twitter heeft een medewerkers van HTC, Mo Versie, laten weten dat veel bugfixes van Android 5.1 al zijn verwerkt in de huidige Android 5.0-software die HTC heeft verspreid. Maar hij laat ook weten dat hij de frustratie wel snapt en vraagt gebruikers om nog even af te wachten. Dat betekent dat HTC mogelijk alsnog met een update naar Android 5.1 komt voor de HTC One M7. Vanuit het oogpunt van HTC lijkt het wel verstandig om af te sluiten op Android 5.1 omdat die versie een stuk veiliger en stabieler is dan Android 5.0.