Vodafone heeft als laatste grote telecomprovider in Nederland een overeenkomst gesloten met een muziekdienst. Vodafone-klanten kunnen gratis een half jaar abonnement krijgen op Napster. Daarmee heeft nu ook Vodafone een overeenkomst met een muziekdienst. KPN werkt hiervoor samen met Spotify en T-Mobile met Deezer.

Huidige Vodafone-klanten met een Red- of Smart-abonnement kunnen zes maanden gratis gebruik maken van Napster als ze eenmalig een databundel bijkopen van 100MB, kosten hiervoor zijn 3 euro. Bij nieuwe Vodafone Red- of Smart-abonnementen is de muziekdienst gratis inbegrepen voor een periode van zes maanden.

Indien Vodafone-klanten na zes maanden gebruik willen blijven maken van Napster dan moeten ze hiervoor 9,95 euro per maand gaan betalen. Dit kan worden automatisch worden verrekend via de telefoonrekening van Vodafone. De provider heeft aangegeven klanten te waarschuwen als de gratis periode afloopt en klanten moeten gaan betalen voor de muziekdienst.

Napster is de muziekdienst van het bedrijf Rhapsody. Dat bedrijf is een muziekdienst gestart zoals Spotify en Deezer, de collectie bestaat ui 34 miljoen nummers. Napster is onder het oudere publiek vooral bekend als een illegale uitwisseldienst voor muziek. Deze illegale dienst bestaat inmiddels niet meer maar was zo’n 15 jaar geleden enorm groot.