2min

Apple start op 17 juli met de verkoop van de Apple Watch in Nederland. Alle modellen komen op die datum in Nederland beschikbaar, wel liggen de prijzen in Nederland een fractie hoger dan in bijvoorbeeld Duitsland. Opvallend wat over het algemeen zijn de prijzen in Duitsland en Nederland gelijk. In België moet men nog wat langer wachten, er is nog geen datum bekend wanneer de Apple Watch naar België komt.

Apple zal op 17 juli starten met de verkoop van de Apple Watch in Nederland. Zowel het goedkopere Watch Model tot en met het duurste Watch Edition-model zijn in Nederland te verkrijgen. De prijzen zijn helaas wel anders dan in andere landen, in Nederland wordt de Apple Watch nog iets duurder. Zo kost de Apple Watch Sports met een 38mm behuizing in Duitsland 399 euro, maar die zal in Nederland 419 euro gaan kosten. Een verschil van 20 euro, op het duurste model van 18.000 euro zit een verschil van 400 euro want die kost in Nederland 18.400 euro.

De Watch Sports zal in 10 verschillende modellen beschikbaar komen, de reguliere Watch verschijnt in 20 variaties met een vanaf prijs van 669 euro en tot slot de Watch Edition, daarvan komen 8 modellen beschikbaar.

Of Apple voldoende voorraad heeft voor de Nederlandse markt zal moeten blijken. Veel mensen die niet konden wachten zijn inmiddels al naar Duitsland gereden om de Apple Watch daar te kopen. Toch zullen er nog genoeg mensen zijn die interesse hebben en overgaan tot aankoop.

Voor mensen uit België komt er weer een land bij waar ze de Apple Watch kunnen kopen, maar helaas nog niet in België zelf. Op de Apple Watch-pagina in België staat nog steeds te lezen dat de smartwatch dit jaar beschikbaar komt, maar geen specifieke datum.