2min Devices

‘Google bijna klaar met Android Wear voor iOS’

Google zou bijna klaar zijn met de ontwikkeling van Android Wear-app voor iOS. Volgens bronnen van The Verge is Google bezig met het afronden van de ontwikkeling van de app. Daarna zal duidelijk moeten worden of dit een nieuwe fittie gaat opleveren tussen Apple en Google. Want de grote vraag is of Apple deze app wel gaat goedkeuren voor iOS App Store.

Android Wear is het besturingssysteem van Google voor wearables zoals smartwatches. Inmiddels is dit besturingssysteem al geruime tijd beschikbaar en kunnen alle wearables die hiermee zijn uitgerust samenwerken met een groot aantal Android-smartphones. Als het aan Google ligt kunnen de wearables binnenkort ook samenwerken met de iPhones van Apple. Daarvoor is het bedrijf nu een app aan het ontwikkelen die deze samenwerking moet gaan mogelijk maken.

Voordat het zover is moet de app straks worden toegevoegd aan de iOS App Store. Apple zal dus zijn goedkeuring moeten verlenen voordat deze app beschikbaar komt en de vraag is nog even of dat gaat gebeuren. Android Wear is namelijk directe concurrentie voor de Apple Watch die Apple later deze maand gaat uitleveren. Als Apple niet zit te wachten op deze concurrentie zou het de Android Wear-app kunnen tegenhouden maar riskeert het wel een ruzie met internetgigant Google. Iets wat voor Apple op den duur weer negatief kan uitpakken.

In het verleden zijn er al eerder spanningen geweest tussen de twee bedrijven toen Google besloot om de Google Maps-app toe te voegen aan iOS. Waar goedkeuring van een app normaal maximaal een week in beslag neemt, nam Apple weken de tijd om deze app goed te keuren. Waarschijnlijk zijn de bedrijven toen op de achtergrond met elkaar in gesprek geweest, iets wat deze keer ook niet uit te sluiten zal zijn.

Het grote voordeel van Android Wear ten opzichte van de Apple Watch is dat de Android-smartwatches een lager prijskaartje hebben.

Bron:The Verge