2min Devices

‘Google werkt aan iPhone-ondersteuning voor Android Wear’

Een gebruiker die de broncode van Android Wear heeft lopen uitspitten heeft aanwijzingen gevonden dat Google bezig is met het inbouwen van ondersteuning voor iOS. Zo is er onder meer een Class gevonden die verwijst naar iOS. Daarmee is de kans weer een stukje groter dat Google binnenkort met een Android Wear-app voor iOS gaat komen.

De meeste wearables die op dit moment te koop zijn maken gebruik van Android Wear, de speciale Android-versie voor wearables. De keuze in smartwatches voor de iPhone was tot op heden redelijk beperkt, maar binnenkort komt Apple met zijn eigen Apple Watch en kunnen ook iPhone-gebruikers een smartwatch aan hun iPhone koppelen.

Het lijkt er echter op dat Google de concurrentie aan wil gaan met de Apple Watch op Apple’s eigen platform, iOS. Er zijn aanwijzingen gevonden in de broncode van Android Wear dat Google bezig is om ook ondersteuning te bieden voor iOS. Daarnaast zal Google dan waarschijnlijk ook een iOS-app introduceren om een Android-smartwatch of -smartband te koppelen aan een iPhone. Hoever Google precies is met het ondersteunen van iOS is nog onduidelijk, ook heeft Google de komst van iOS-ondersteuning nog niet bevestigt.

De kans is wel aanwezig dat Apple zal proberen een iOS-app voor Android Wear zolang mogelijk uit te stellen of simpelweg te weigeren in de App Store, omdat de concurrentie voor de eigen Apple Watch daarmee wel enorm toeneemt. Vanuit Google’s positie zou het verstandiger zijn als Android Wear ondersteuning kan bieden zonder iOS-app en simpelweg aan een Bluetooth-verbinding voldoende heeft.

Veel fabrikanten gebruiken inmiddels al de tweede versie van Android Wear maar het is ook duidelijk dat het Android-besturingssysteem voor wearables nog niet naar volle tevredenheid is. Verschillende fabrikanten hebben aangegeven dat ze te weinig kunnen aanpassen aan Android Wear om zich te onderscheiden van de concurrentie. Google heeft dus nog wel wat werk om iedereen tevreden te stellen, anders loopt het bedrijf het risico dat fabrikanten eigen besturingssystemen voor wearables gaan ontwikkelen. LG en Samsung hebben dat inmiddels gedaan.

Bron:Twitter