Apple heeft zijn zaakjes minder goed voor elkaar bij de lancering van de Apple Watch dan we gewend zijn van het bedrijf. Het bedrijf heeft duidelijke grote voorraadproblemen met de nieuwe smartwatch. Sinds afgelopen vrijdag is de Apple Watch in verschillende landen te bestellen maar al binnen enkele uren liep de levertijd gigantisch op. Op dit moment is de levertijd juni, maar dit zal ongetwijfeld nog verder gaan oplopen.

Apple is niet in staat gebleken om voldoende Apple Watch-modellen te produceren voor een soepele lancering. De voorraadproblemen zijn zelfs zo groot dat vrijwel alle modellen pas vanaf juni leverbaar zijn op dit moment. Veel mensen die graag een Apple Watch wilden aanschaffen klagen nu via social media. Daar komt nog bij dat de mensen die deze week nog een Apple Watch gaan bestellen er waarschijnlijk voor zullen zorgen dat de levertijd er niet beter op wordt. Waarschijnlijk schuift de levertijd binnenkort verder op richting juli en misschien wel augustus.

In Nederland en België hoeven we er niet op te rekenen dat Apple op korte termijn zal beslissen om de Apple Watch hier ook uit te brengen. Door alle voorraadproblemen verschijnt de Apple Watch hier waarschijnlijk pas na de zomer.

Wat de reden is dat Apple zo weinig Apple Watch-modellen op voorraad heeft is onduidelijk. Het kan zijn dat Apple-partner Foxconn problemen heeft met de productie van de Apple Watch, maar er wordt ook gespeculeerd dat het een marketingstrategie van Apple is. Dat Apple expres een tekort heeft gecreëerd om te proberen de populariteit van de Apple Watch te vergroten.

Uit de reviews van de grote Amerikaanse media bleek vorige week dat de Apple Watch geen grote indruk weet te maken. De gemiddelde conclusie is om te wachten op de tweede of derde generatie van de Apple Watch.