Asus heeft vandaag de eerste details bekendgemaakt van de nieuwe Asus Vivowatch. Officieel wordt het horloge morgen pas geïntroduceerd tijdens de Milan Design Week dus we moeten nog even geduld hebben over alle details. Belangrijkste wapenfeit is de accuduur van maar liefst 10 dagen.

De Asus Vivowatch is een nieuwe smartwatch van Asus die zolas het er nu naar uit ziet geen gebruik maakt van Android Wear maar van een eigen ontwikkeld besturingssysteem voor wearables. De accuduur lijkt gehaald te worden door gebruik te maken van een monochroom scherm dat alleen grijstinten kan weergeven. De smartwatch beschikt dus niet over een kleurenscherm.

Asus zet met de Vivowatch in op fanatieke sporters en daarvoor is ook een hartslag- en slaapmeter toegevoegd aan het horloge. Overige details zijn nog schaars behalve dat het horloge waterdicht zal zijn en voorzien is van een IP67-certificatie. Dat betekent dat het horloge gewoon tijdens het douchen gedragen kan worden en eventueel zelfs tijdens het zwemmen. De gebruiker hoeft dus niet bang te zijn als het horloge nat wordt.

Het horloge zal in elk geval samenwerken met Android-smartphones en het horloge kan worden gekoppeld via een speciale app. Of deze app ook voor iOS beschikbaar komt is nog niet bekendgemaakt. Hopelijk ontvangen we morgen meer details van Asus.