Het bedrijf Vector Watch heeft bekendgemaakt dat het met twee smartwatches op de markt gaat komen die beschikken over een accuduur van 30 dagen. Over de specificaties is vrijwel niets bekend, het is dus onduidelijk wat voor hardware en software de smartwatches gaan gebruiken.

Wat we wel weten over de smartwatches van Vector Watch is dat ze samen kunnen werken met iOS, Android en Windows Phone, waardoor we het gebruik van Android Wear kunnen afstrepen, waarschijnlijk wordt er gebruik gemaakt van een eigen besturingssysteem. Verder ligt het voor de hand dat de horloge beschikken over een e-ink-scherm omdat de accuduur anders onhaalbaar is. Het zou een monochroom e-ink scherm zijn dat alleen zwart of wit kan weergeven.

Het verschil tussen de twee smartwatches is in elk geval qua ontwerp duidelijk, de ene beschikt over een rond scherm terwijl de andere is uitgevoerd met een vierkant scherm. Qua functionaliteit zal het horloge waarschijnlijk alleen in staat zijn om de tijd, inkomende berichten en misschien wat nieuwskoppen weer te geven. Het bedrijf wil de gebruiker vooral over de streep trekken met het ontwerp van het horloge en de lange accuduur.

Her ronde horloge kan nu al besteld worden voor 399 euro en het vierkante horloge voor 229 euro. De horloges komen rond de zomer beschikbaar.