1 min Devices

T-Mobile heeft ruim één miljoen klanten met een 4G-verbinding

T-Mobile weet vandaag te melden dat het een mijlpaal bereikt heeft en dat meer dan 1 miljoen klanten gebruik maken van het 4G-netwerk van het bedrijf. Op een totaal van 3,83 miljoen klanten maakt dus ruim 26 procent nu gebruik van het 4G-netwerk. In oktober van dit jaar moet het 4G-netwerk landelijk dekkend zijn en moet dit aantal opnieuw fors gaan toenemen.

Doordat steeds meer klanten van T-Mobile gebruik maken van een 4G-verbinding gaat het gemiddelde dataverbruik per klant ook fors omhoog. Hierdoor is het totale dataverbruik bij T-Mobile met 53 procent gestegen. T-Mobile kiest ervoor om direct alle bestaande klanten te voorzien van 4G, klanten hoeven hiervoor geen nieuw abonnement af te sluiten. Zodra een T-Mobile klant in een gebied komt met 4G-dekking kan hij of zij daar gebruik van maken. Natuurlijk moet de klant wel beschikken over een toestel dat geschikt is voor een 4G-netwerk.

Ondanks het goede nieuws is er ook slecht nieuws te melden. Het totaal aantal T-Mobile-klanten is wel afgenomen in het eerste kwartaal. Zo is het aantal abonnees met 12.000 gedaald. T-Mobile gaat er vanuit dat het aantal klanten weer gaat toenemen zodra het een landelijk dekkend 4G-netwerk heeft.

Bron:T-Mobile