Met iOS 8 zou Apple volgens bronnen van 9to5Mac de mogelijkheid introduceren om meerdere applicaties op het scherm van een iPad te laten draaien. Daarbij zou ook interactie tussen de apps mogelijk zijn, bijvoorbeeld door tekst of afbeeldingen vanuit de ene app te verslepen naar de andere app.

De mogelijkheid om meerdere apps tegelijkertijd weer te geven is een mogelijkheid waar veelvuldig om gevraagd wordt en concurrent Microsoft heeft iPad er ook wel eens op afgebrand in een reclamevideo. De Surface-tablets bieden deze mogelijkheid namelijk al vanaf hun introductie. Ook verschillende Samsung-tablets bieden ondersteuning voor multitasking.

Apple zou ook werken aan de mogelijkheid om makkelijk gegevens van de ene naar de andere app te kunnen verplaatsen. Hierbij kan gedacht worden aan tekst, afbeeldingen, video’s en andere data. Momenteel kunnen alleen Apple’s eigen applicaties data beschikbaar stellen aan apps van ontwikkelaars.

Volgens 9to5Mac is het waarschijnlijk dat Apple deze nieuwe mogelijkheid zal introduceren. De vraag is echter voor welke apparaten het Amerikaanse bedrijf dat zal doen. De iPhones lijken vanwege hun beperkte schermgrootte af te vallen, mogelijk geldt dat ook voor de iPad mini.