2min

Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat het de Apple Watch in nog eens zeven landen beschikbaar gaat maken, waar Nederland normaal gesproken bij de tweede golf aan landen hoort is dat deze keer niet het geval. Apple biedt de Apple Watch dadelijk dus aan in nog eens zeven landen maar helaas niet in Nederland of België.

Hoelang we in Nederland nog moeten wachten op de introductie van de Apple Watch is nu volstrekt onduidelijk. Iedereen ging er stiekem een beetje vanuit dat Nederland bij de tweede golf aan landen zou horen waar de Apple Watch beschikbaar komt. Dit is over het algemeen namelijk het geval bij de iPhone en iPad introducties.

Apple kiest er nu voor om de Apple Watch beschikbaar te gaan maken in Italië, Mexico, Singapore, Spanje, Taiwan, Zuid-Korea en Zwitserland. Waarom Apple voor deze landen kiest en niet voor Nederland is onduidelijk, daarover doet het bedrijf geen uitspraken.

Apple heeft zijn voorraadproblemen met de Apple Watch inmiddels onder controle. Het bedrijf laat weten dat het alle bestellingen in mei binnen 14 dagen kan uitleveren, op slechts één model na. De Apple Watch met een roestvrijstalen zwarte behuizing en zwart schakelbandje is niet binnen 14 dagen leverbaar. Die uitvoering blijkt populairder te zijn dan Apple op voorhand had verwacht en is daardoor moeilijker leverbaar.

Apple heeft verder aan de media laten weten dat het ervoor heeft gekozen om geen verkoopcijfers van de Apple Watch bekend te maken. Dit doet het bedrijf normaal gesproken wel voor de iPhone, iPad en Mac-computers.

De meeste Nederlanders en Belgen zijn nu aangewezen op landen als Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk om een Apple Watch aan te schaffen. Daar is de Apple Watch al wel te koop.