1 min

In de betaversie van iOS 9 zit een toetsenbord dat een stuk groter is dan het huidige toetsenbord wat wordt gebruikt op huidige grote iPads met een scherm van 9,7 inch. Er wordt nu gespeculeerd dat het toetsenbord bedoeld is voor een grotere iPad Pro waar al lang geruchten over rond zingen. De iPad Pro krijgt naar verluidt een scherm van 12 inch.

Op basis van de hoeveelheid geruchten die al zijn verschenen over de iPad Pro zou Apple er goed aan doen om een grotere iPad op de markt te brengen met een scherm van 12 inch. De geruchten doen nu al jaren de ronde, maar tot op heden heeft Apple nooit een dergelijke iPad gepresenteerd. Of Apple dit najaar dan eindelijk met een grote iPad gaat komen is afwachten, maar in iOS 9 is een toetsenbord gevonden dat het gerucht versterkt.

Het grotere toetsenbord is namelijk een stuk hoger dan het huidige grote toetsenbord, er is namelijk een volledig rij toetsen toegevoegd, er zijn vier rijen met toetsen in plaats van drie. Ook zijn er in plaats van drie schermen met toetsen waar tussen geschakeld kan worden nog maar twee schermen. Verder is de shift-toets een stuk groter en is er een caps-lock en tab toets toegevoegd.

De iPad Pro krijgt naar verluidt een scherm van 12 inch met een schermresolutie van 2048 x 1536 pixels. Apple houdt daarmee vast aan de schermverhouding vier staat tot drie.