Deze zomer zal OnePlus de opvolger van de OnePlus One introduceren, de OnePlus 2 of de OnePlus Two. Er is op dit moment al één heel groot verschil bekendgemaakt. Het nieuwe toestel van OnePlus zal niet langer gebruik maken van CyanogenMod als besturingssysteem maar van OxygenOS.

Zowel CyanogenMod als OxygenOs zijn beide aangepaste Android-versies, maar de eerste wordt door Cyanogen gemaakt en de tweede door OnePlus zelf. Het bedrijf wil dus zelf meer controle over de software die het op het toestel levert en welke apps er staan voor geïnstalleerd.

OxygenOS zal gebaseerd zijn op Android 5.0 en zal enorm veel weg hebben van een standaard Android-installatie. Wel zal OnePlus enkele aanpassingen doen aan het systeem, welke dat precies zijn is vooralsnog onduidelijk. We gaan er vanuit dat OnePlus het toestel ook officieel door Google zal laten licenseren zodat de Google-apps en de Google Play Store aanwezig zullen zijn op het toestel.

De OnePlus 2 zal deze zomer verschijnen en zal wederom via een systeem van uitnodigingen beschikbaar komen. Je hebt dus eerst een uitnodiging nodig voordat jet het toestel kan kopen.

De eerste OnePlus One is vanaf deze week vrij beschikbaar. Je hebt niet langer een uitnodiging nodig om dit toestel aan te schaffen. Het unieke aan de OnePlus One was dat het een high-end toestel was voor de helft van de prijs. Waar veel grote merken bedrage tussen de 500 en 700 euro vragen voor hun vlaggenschip was de OnePlus One bij de introductie nog geen 300 euro.

Inmiddels zijn we alweer bijna een jaar verder en is de eerste OnePlus One achterhaald. Of OnePlus met een tweede versie zelfde hoge ogen kan gooien is nog maar de vraag.

Het bedrijf is ook enige tijd bezig geweest met de ontwikkeling van een smartwatch, daarvoor zijn zelfs prototypes ontwikkeld, maar dat plan ligt nu weer even op de plank te wachten. Alle focus gaat nu uit naar de nieuwe smartphone. In de toekomst kunnen we mogelijk nog wel rekening op een smartwatch van OnePlus.

Lees onze review van de OnePlus One.