1 min

Volgens de laatste geruchten werkt Apple aan een nieuw beeldscherm met een 5K-resolutie en zal er een GPU worden geïntegreerd in de monitor om de hoge resolutie mogelijk te maken. Hierdoor kan het beeldscherm ook werken met Macs die over minder krachtige GPU’s beschikken en in principe deze resolutie helemaal niet aan kunnen.

Volges de berichten zou het nieuwe 5K-beeldscherm van Apple een resolutie krijgen van 5160 x 2880 pixels. Het is nog onduidelijk wat voor type scherm het precies wordt en wie het beeldpaneel gaat produceren. Apple heeft ook al enige tijd een iMac 5K in de winkel liggen, die ook beschikt over deze extreem hoge schermresolutie.

Waarschijnlijk kan het scherm straks worden aangesloten via een USB Type C-aansluiting met Thunderbolt. Alle toekomstige MacBooks krijgen zo’n poort en de bestaande 12 inch MacBook heeft dat als enige poort. We zijn dan ook benieuwd of Apple de monitor gaat voorzien van extra aansluitingen zoals een USB-hub en wellicht een netwerkpoort.

Een andere grote vraag is hoeveel inch de monitor van Apple gaat worden, tot op heden zijn de iMacs altijd 27 inch geweest en de Apple Cinema-monitor was tot op heden maximaal 30 inch.