1 min

De NASA heeft besloten om twee Hololens-brillen van Microsoft naar de astronauten te sturen in het internationale ruimtestation ISS. De Hololens gaat daar niet heen om simpelweg alleen uit te proberen, maar moet hen ook gaan helpen bij het uitvoeren van hun werkzaamheden.

De Microsoft Hololens moet visuele hulp bieden aan de astronauten tijdens hun werkzaamheden. De brillen worden aanstaande zondag met een ruimtecapsule van SpaceX de ruimte in gestuurd. Een paar dagen later kunnen de astronauten de brillen dan voor het eerst gaan gebruiken.

De Microsoft Hololens is in staat om holografische afbeeldingen of video’s weer te geven in een bestaande ruimte of op objecten die door de astronauten worden gebruikt. Ingewikkelde procedures kunnen door NASA visueel worden uitgewerkt zodat de astronauten exact kunnen zien wat ze moeten doen om een procedure succesvol uit te voeren. Doordat ze dit niet allemaal hoeven te onthouden is er minder training nodig. In de toekomst kunnen mogelijk ingewikkelde reparaties worden uitgevoerd met behulp van de Hololens.

Een ander belangrijke toepassing is Skype, de astronauten kunnen vanuit de bril een Skype-verbinding opzetten met medewerkers van de NASA. Op die manier kan er op aarde exact worden meegekeken naar wat de astronaut ook ziet.

Het is de tweede samenwerking tussen Microsoft en de NASA met de Hololens. Bij de presentatie van de bril liet Microsoft een virtueel landschap van Mars zien. Deze beelden waren door de NASA aangeleverd en opgenomen met de marsrover Curiosity.