Er is een nieuw horlogebandje ontwikkeld voor de Apple Watch, deze keer niet door Apple maar door een extern bedrijf. Het unieke aan dit horlogebandje is dat er een batterij in het bandje zit verwerkt waardoor de accuduur van de Apple Watch wordt verdubbelt. In plaats van één tot anderhalve dag, gaat de Apple Watch nu zo’n drie dagen mee op een volledige lading.

Het nieuwe horlogebandje maakt gebruik van een verborgen poort in de Apple Watch, deze poort zit geplaatst op de plaats waar het horlogebandje wordt bevestigt aan het klokje. Hierdoor kan de batterij in het horlogebandje de Apple Watch van stroom voorzien. Daarnaast kan als de Apple Watch wordt opgeladen ook meteen het horlogebandje worden opgeladen omdat ze direct met elkaar zitten verbonden.

De Reverse Strap, zoals het horlogebandje heet, zorgt ervoor dat de Apple Watch zo’n 30 uur langer is te gebruiken. De Reverse Strap is ontwikkeld in samenwerking met Apple en voldoet aan alle voorwaarden die Apple stelt aan horlogebandjes. De Reverse Strap is beschikbaar voor beide formaten van de Apple Watch en is waterbestendig. Het bandje weegt zo’n 65 gram.

De prijs van het bandje is echter niet mals, 249 dollar (zo’n 225 euro) plus 20 dollar verzendkosten voor mensen die buiten de Verenigde Staten wonen. Het bandje kan geleverd worden vanaf november.