1 min

Het Chinese Honor gaat ook wearables uitbrengen, dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. Honor komt met een smartwatch genaamd de Honor Band Zero. Honor is het tweede merk van Huawei dat sinds vorig jaar actief is in Nederland.

Tot op heden was Honor alleen actief met smartphones en tablets, maar daar komt binnenkort verandering in. Honor zal ook wearables op de markt gaan brengen. Tot op heden moet we het doen met een persrender maar het begin is gemaakt.

Honor laat verder nog niets los over de landen en producten die we precies kunnen verwachten, maar dat het bedrijf een poging gaat wagen op de markt van de wearables staat vast. Huawei heeft wel al wearables op de markt en ook een aantal producten op de rol staan.

Op de render die door Huawei is verspreidt is een smartwatch te zien met een rond scherm en metaalkleurige rand. Volgens geruchten kan de wearable van Honor de tijd, notificaties en fitness-functies weergeven. Verder is het model stof- en waterdicht. De accuduur zou maar liefst vier dagen zijn, waardoor de vraag ontstaat hoe Huawei dat geflikt heeft. LG heeft weliswaar een nieuwe batterij ontwikkeld met meer capaciteit, maar dat is niet voldoende voor vier dagen. De gemiddelde accuduur ligt op twee dagen. Wellicht heeft Huawei een eigen besturingssysteem ontwikkeld en kiest het niet voor Android Wear.