1 min

Huawei heeft zijn eerste smartwatch gepresenteerd, de Huawei Watch, de smartwatch beschikt over een 1,4 inch AMOLED-scherm. Huawei heeft gekozen voor een rond scherm, iets wat verstandig is gezien de populariteit van de Moto 360. Helaas hebben wij moeten concluderen dat de smartwatch om te beginnen in 20 landen beschikbaar komt maar Nederland en België daar niet bijhoren.

Huawei was al actief op de markt voor de wearables met een smartband, maar daarvan waren we nog niet echt onder de indruk. Deze Huawei smartwatch ziet er wel een heel stuk beter uit. De specificaties liggen redelijk voor de hand. Huawei maakt gebruik van Android Wear en aan de binnenkant zit een Qualcomm Snapdragon 200-chip met 512MB aan werkgeheugen en 4GB aan opslagcapaciteit. De smartwatch maakt verbinding met elke Android-smartphone met Android-versie 4.3 en hoger, hiervoor wordt gebruik gemaakt van Bluetooth 4.1 LE (low energy).

De smartwatch van Huawei beschikt verder over een hartslag-monitor zodat je sportactiviteiten nog beter kunnen worden gemonitord. Iets anders wat opvalt is het aantal pixels per inch dat uit komt 286 pixels per inch, wat voor zo’n klein scherm redelijk veel is. De schermresolutie is met 400 x 400 pixels redelijk hoog. Zoals te zien is op de foto komt het horloge beschikbaar in het goud, zwart en zilver.