Het lijkt erop dat LG ook de nieuwe Nexus 5 gaat maken, dat hebben betrouwbare bronnen gemeld aan AndroidPit. Het toestel gaat overigens niet lijken op het vlaggenschip van LG, de LG G4. In plaats daarvan zou de Nexus 5 meer weg hebben van een kleine Nexus 6. Het toestel krijgt een scherm van 5,2 inch.

Over het algemeen lijken de Nexus-toestellen altijd op het vlaggenschip van de fabrikant die het toestel maakt. Bij de Nexus 5 zou dit echter niet het geval zijn, waarschijnlijk ziet Google niets in LG’s keuze om de stand-by en volumeknoppen op de achterkant te plaatsen. De Nexus 5 gaat mogelijk meer lijken op een kleinere versie van de Nexus 6, dat toestel had de potentie om succesvol te worden maar het 6 inch scherm bleek een te groot struikelblok voor veel mensen, daarnaast was de Nexus 6 ook een stukje duurder dan andere Nexus-toestellen.

De kans is dan ook groot dat de nieuwe Nexus 5 wel over goede specificaties zal beschikken, maar niet per definitie de absolute top, Google heeft mogelijk zijn les geleerd en wil weer een betaalbaar toestel introduceren. De nieuwe virtuele telecomprovider van Google komt door een gebrek aan toestellen ook niet echt van de grond.

We kunnen de nieuwe Nexus 5 dit najaar verwachten als Android M definitief verschijnt.