2min

Inmiddels zijn er al tal van geruchten opgedoken over de nieuwe Nexus-toestellen die dit najaar gaan verschijnen. Zowel LG als Huawei hebben naar verluidt een Nexus-toestel in ontwikkeling, LG een nieuwe Nexus 5 en Huawei een nieuwe Nexus 6. Nu meldt het Zuid-Koreaanse MK Post dat de nieuwe Nexus 5 eind september verschijnt.

De Zuid-Koreaanse website MK Post meldt dat Google eind september de nieuwe Nexus 5 op de markt zal brengen die door LG wordt geproduceerd. Het ligt voor de hand dat Google beide Nexus-toestellen gelijktijdig op de markt zal brengen of in elk geval zal presenteren, daarmee lijkt de verschijningsdatum van de Nexus 6 die door Huawei wordt geproduceerd ook nabij.

Verwacht wordt dat de nieuwe Nexus 5 beschikt over een QHD-scherm van 5,2 inch, de schermresolutie komt daarmee op 2560 x 1440 pixels. Aan de binnenkant zou zijn gekozen voor een Snapdragon 808-chip van Qualcomm en 3GB aan werkgeheugen. De opslagcapaciteit bedraagt waarschijnlijk 32GB.

De Nexus 6 van Huawei krijgt naar verluidt een groter scherm van 5,7 inch en zal ook beschikken over een QHD-resolutie. Aan de binnenkant zou dit toestel een Snapdragon 810-chip krijgen, hopelijk heeft Huawei een passende oplossing weten te vinden voor de oververhittingsproblemen. Ook dit toestel beschikt over 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit.

Tot slot zouden beide toestellen beschikken over een vingerafdrukscanner aan de achterzijde. Die door wordt aangestuurd door de nieuwe versie van Android, Android 6.0 Marshmallow. Als Google de toestellen eind september gaat presenteren zal er waarschijnlijk binnenkort een uitnodiging in de bus vallen bij veel media.