Op een Koreaanse website is te lezen dat LG toch de Nexus 5 gaat maken, met daarop Android 5.0 dat de noemer Key Lime Pie draagt. De nieuwe Nexus 5 zou gebaseerd worden op de nieuwe LG Optimus G2, waarvan de aankondiging volgende maand hoogstwaarschijnlijk zal plaatsvinden. Dit zou betekenen dat LG opnieuw een Nexus-smartphone mag maken, het bedrijf was ook al verantwoordelijk voor de Nexus 4.

De geruchten over een nieuwe Nexus-smartphone van LG zijn al maanden aanwezig, een topman van LG heeft zelfs ontkend dat LG een nieuwe Nexus-smartphone zou gaan maken. Toch blijven er geruchten rondzingen dat LG opnieuw een Nexus-smartphone mag maken voor Google. Waar rook is, is normaal gezien ook vuur. Met zekerheid valt het nog niet te zeggen, maar als we de Koreaanse website Daum mogen geloven dan komt de Nexus 5 in oktober op de markt met Android 5.0 Key Lime Pie. De foto boven dit artikel is de nieuwe LG Optimus G2, er is inmiddels een video uitgelekt van dat toestel.

De nieuwe Nexus 5 zal worden afgeleid van de LG Optimus G2 die LG waarschijnlijk op 7 augustus gaat presenteren in New York. Dat werd eerder deze week duidelijk, nadat LG de uitnodigingen verstuurde waarbij een video zat die dit meer dan eens duidelijk maakte.

De nieuwe LG Optimus G2 en Nexus 5 krijgen naar verluidt een Qualcomm Snapdragon 800-processor, dit is een quad-core processor met een maximale kloksnelheid van 2,3 GHz. Er komt 2GB aan werkgeheugen in, er gaan ook geruchten over zelfs 3GB. De toestellen zullen gaan beschikken over een Full HD-scherm van 5,2 inch met een schermresolutie van 1920 x 1080 pixels. De camera zal beschikken over een 13 megapixel-sensor, maar er gaan verschillende geruchten dat de techniek van de camera flink verbeterd zou zijn en dat de Nexus 5 mogelijk cameratechnieken van Nikon gaat krijgen of dit dan ook geldt voor de LG Optimus G2 is onduidelijk.

De accu zal verwijderbaar zijn en een capaciteit van 2700 mAh hebben. De toestellen zouden ook ondersteuning krijgen voor LTE-A (LTE-Advanced). Op dit moment worden er in Nederland 4G-netwerken uitgerold volgens de LTE-standaard. LTE-A is daar alweer de opvolger van.

LG en Google maakten eerder de Nexus 4, welke gebaseerd is op de LG Optimus G (review), de Nexus 4 was scherp geprijsd en verkocht boven alle verwachtingen, waardoor LG en Google in het begin veel problemen hadden om het toestel voorradig te krijgen en te houden. Google gaf LG vervolgens de schuld voor de slechte bevoorrading en communicatie, terwijl LG de bal terugkaatste en stelde dat Google te laag had ingezet bij het inschatten van de vraag naar het toestel.