1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

LG heeft een midrange-versie van zijn vlaggenschip aangekondigd, de LG G4 Beat. Dit is een goedkopere versie van de LG G4 en beschikt over een kleiner scherm en minder hoogwaardige specificaties. Het toestel moet later dit jaar beschikbaar komen, wanneer precies is nog onduidelijk.

LG komt met een goedkopere versie van zijn LG G4 (review) vlaggenschip, het nieuwe toestel draagt de naam LG G4 Beat. In tegenstelling tot het vlaggenschip beschikt de LG G4 Beat over een 5,2 inch scherm en niet over een 5,5 inch scherm. Daarnaast is de schermresolutie verlaagd van 2560 x 1440 pixels (QHD) naar 1920 x 1080 pixels (Full HD).

Aan de binnenkant zijn ook de specificaties op de schop genomen, zo kiest LG in dit toestel voor een Snapdragon 615 processor, dit is een midrange octa-core processor. Verder is er 1,5 GB aan werkgeheugen aanwezig en 8GB aan opslagcapaciteit. Of de opslagcapaciteit nog uitbreidbaar is via een microSD-slot is op dit moment nog niet duidelijk. Bij het vlaggenschip van LG is dit wel mogelijk dus die kans is vrij groot.

Het toestel beschikt verder over een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 5 megapixel camera aan de voorzijde. Het toestel zal worden geleverd met Android 5.1.1, de nieuwste Android-versie, met daaroverheen LG’s eigen softwarelaag. De adviesprijs van het toestel komt rond de 400 euro te liggen, wat een stuk goedkoper is dan het vlaggenschip, welke vanaf 550 euro verkrijgbaar is.