LG heeft zoals al werd verwacht een kleinere variant van de G3 gepresenteerd. De LG G3 s wordt ten opzichte van de grote broer niet alleen gekort in formaat, LG is met de tuinschaar ook door de hardware gegaan. Het toestel wordt ook aangeduid met de naam G3 Beat.

De LG G3 s is voorzien van een schermformaat van 5 inch, daarop wordt een HD-resolutie getoond, ofwel 1280 bij 720 pixels. Daarmee komt de pixeldichtheid op 293 pixels per inch, aanzienlijk minder dan de 534 ppi die de originele LG G3 (review) biedt. Het nut van zoveel pixels achten wij echter niet bewezen.

Verder koos LG voor een Snapdragon 400-chipset met een quad-core processor die tikt op 1,2 GHz. Het werkgeheugen bedraagt 1GB en ook is er 8GB opslagruimte met de mogelijkheid om dat uit te breiden met een microSD-kaart. De camera heeft een maximale resolutie van 8 megapixel en de accucapaciteit bedraagt 2540 mAh.

Zaken die LG ten opzichte van de originele G3 wel behoudt zijn de Laser Autofocus, het in grootte aanpasbare schermtoetsenbord en de aanwezigheid van Android 4.4 KitKat (review). Natuurlijk komt het uiterlijk van de telefoon ook overeen met de grote broer, het scherm neemt bovendien 74,1 procent van de voorkant in beslag, wat relatief veel is voor een toestel in de mid-range.

De LG G3 s komt begin september in België en Nederland beschikbaar in de kleuren goud, wit en zwart en zal een adviesprijs van 299 euro krijgen.

Update (9:39): Prijs en verkrijgbaarheid toegevoegd.