1 min

Vanuit Azië is het gerucht komen overwaaien dat Apple een bestelling heeft geplaatst voor 90 miljoen iPhone-toestellen. Het zou gaan om de nieuwe iPhone 6S en mogelijk de iPhone 6S Plus. Apple verwacht van het nieuwe model opnieuw meer exemplaren te verkopen dan de voorgangers.

Bronnen uit de industrie melden dat Apple een mega-order heeft geplaatst bij zijn productiepartners voor maar liefst 90 miljoen iPhone-toestellen. Vorig jaar zou Apple tussen de 70 en de 80 miljoen toestellen hebben besteld voor de lancering van de iPhone 6. Daar gaat het dit jaar met 90 miljoen stuks ruimschoots overheen.

De toestellen zullen opnieuw worden geproduceerd door Foxconn en Pegatron, maar Apple zou inmiddels ook in gesprek zijn met een derde productiepartner omdat de twee eerder genoemde mogelijk niet aan de vraag kunnen voldoen. Foxconn zou inmiddels begonnen zijn met het aannemen van extra personeel om de productiecapaciteit verder uit te breiden.

Een enorme vernieuwing wordt er niet verwacht voor de aankomende iPhone 6S. Het ontwerp zal identiek zijn aan de iPhone 6, wel zal het scherm mogelijk worden voorzien van ForceTouch en worden de processor, geheugen en opslagcapaciteit vernieuwd met snellere versies.