Apple heeft minimaal 72 miljoen iPhone 7-modellen besteld bij zijn leveranciers, volens bronnen zou de bestelling tussen de 72 en 78 miljoen stuks liggen, wat vele malen hoger is dan analisten hadden voorspeld. Zij gingen uit van 65 miljoen stuks, het is de grootste iPhone-bestelling van Apple in de afgelopen twee jaar.

Voor de leveranciers van Apple is deze bestelling erg goed nieuws, hoewel zij mogelijk al rekening hielden met een kleinere bestelling, blijkt nu dat ze toch gewoon fors mogen leveren aan het bedrijf uit Cupertino. Meer leveren betekent automatisch ook meer winst voor de leveranciers. Foxconn verdient mogelijk het meeste op de bestelling van Apple aangezien dat bedrijf de meeste productie en assemblage doet voor het bedrijf. Pegatron zou echter ook een flinke bestelling hebben binnen gesleept.

De berichtgeving van deze grote bestelling komt bij de financiële nieuwssite Barron’s Asia vandaan die zich weer baseren op de Taiwanese Economic Daily. De beurskoersen van diverse leveranciers ging met 2 tot 10 procent omhoog na het publiceren van dit artikel. De afgelopen maanden kwam er vooral negatief nieuws naar buiten over Apple en over dalende verkoopcijfers, waardoor de aandelenkoersen juist omlaag gingen. Nu is er weer even positief nieuws.

Apple zal in augustus of september moeten laten zien dat de iPhone 7 een echte revolutie is op de voorgaande modellen, waardoor de iPhone-bezitters allemaal willen overstappen op een nieuw model. Volgens de laatste berichten kiest Apple nog steeds voor een achterkant van glas en een dual-camera opstelling.

Er worden ook veel schattingen losgelaten op de huidige iPhone-bezitters, inmiddels zou de grootste groep een iPhone hebben die minimaal twee jaar ouder is, waardoor de groep die upgrade naar een nieuwe iPhone meestal groter is.