Microsoft heeft nu een paar honderd geautoriseerde distributeurs die de Surface-tablets mogen inkopen en distribueren aan winkelketens en online webwinkels. Met de komst van Windows 10 zal het aantal distributeurs dat aan Microsoft is verbonden worden uitgebreid van een paar honderd tot een paar duizend.

Om deel te nemen aan het "Surface Distributation Program", moet een distributeur aan een aantal eisen voldoen, waaronder het volume dat wordt afgenomen bij Microsoft. De eisen van dat programma gaan waarschijnlijk op de schop om meer distributeurs de kans te geven deel te nemen aan dit programma.

Grote vraag is natuurlijk of Microsoft ook iets gaat veranderen in de kortingen die grote distributeurs kunnen ontvangen, dat zou mogelijk kunnen leiden tot nog aantrekkelijkere prijzen voor bijvoorbeeld de Surface Pro 3 (review). Een tablet die in combinatie met een type-cover een compleet werkstation kan vervangen.

Microsoft heeft helaas nog niet bekendgemaakt wanneer de bezitters van een ARM Surface-tablet een update kunnen verwachten. Er komt geen ARM-versie meer van Windows 10, dus bezitters van een dergelijke tablet kunnen niet upgraden naar Windows 10, wel heeft Microsoft beloofd dat er nog een laatste update komt voor de ARM-versie van Windows 8, waarmee deze gebruikers toch een deel van de functies uit Windows 10 gaan krijgen. Daarmee kan wel worden gesteld dat Windows voor ARM-apparaten een redelijk grote flop is geworden. Waarschijnlijk verschijnt deze update tegelijk met Windows 10 Mobile, aangezien daarin ook ondersteuning is opgenomen voor ARM-chipsets.