2min

Het begint er op te lijken dat de geruchten omtrent een vervroegde lancering van de Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge+ mogelijk waar zijn. De geruchten zijn zojuist iets concreter geworden nu er een concrete locatie en datum is genoemd. Samsung zou van plan zijn op 12 augustus de toestellen te presenteren in New York om vervolgens op 21 augustus de verkoop te starten.

Samsung kiest traditioneel voor de IFA in Berlijn om de nieuwe Samsung Galaxy Note te presenteren. Elk jaar gaan er geruchten over een vervroegde lancering, zeker nu ook Apple zich op de tabletmarkt begeeft met de iPhone 6 Plus (review). Dit jaar zijn de geruchten misschien ook waar aangezien er nu ook een concrete datum is uitgelekt.

Samsung zou van plan zijn om op 12 augustus de Galaxy Note 5 en de Galaxy S6 Edge+ te presenteren in New York. De verkoop van de toestellen zou vervolgens op 21 augustus van start moeten gaan. Door de toestellen een paar weken eerder te presenteren en te lanceren zou het Zuid-Koreaanse bedrijf meer momentum kunnen opbouwen tot dat Apple de presentatie van de nieuwe iPhone-toestellen gaat houden.

De Galaxy Note 5 wordt het nieuwe vlaggenschip van Samsung, met uiteraard de bekende stylus-pen. Verder beschikt het toestel over een 5,7 inch QHD-scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Aan de binnenkant komt een Exynos-chip van Samsung. Deze Exynos-chip wordt ook redelijk uniek aangezien het het eerste toestel is waarbij de CPU, GPU, het werkgeheugen, opslagcapaciteit en LTE-modem zijn samengebracht in één enkele chip. De Galaxy Note 5 is de opvolger van de Galaxy Note 4 (review), maar de sprong vooruit zal vele malen groter zijn dan andere jaren, mede door de nieuwe chip, maar ook door de nieuwe behuizing van glas en metaal. Samsung wil met de Note 5 en niet te vergeten de Galaxy S6 zijn mobiele divisie weer flink laten groeien.

Wat vast staat is dat het toestel binnen twee maanden wordt gepresenteerd, of het inderdaad 12 augustus wordt of toch de IFA weten we binnen een paar weken. Samsung moet namelijk binnenkort uitnodigingen gaan versturen voor het unpacked-evenement als dat inderdaad op 12 augustus plaats gaat vinden.