2min

Vandaag is opnieuw een gerucht opgedoken bij zowel Reuters als The Wall Street Journal, beide partijen beweren dat Samsung zijn Galaxy Note 5 niet tijdens de IFA zal presenteren maar een maand eerder in augustus. Samsung zou de Note 5 eerder in de markt willen zetten om meer momentum te hebben ten opzichte van Apple.

Als we Reuters en The Wall Street Journal mogen geloven dan verschijnt de Galaxy Note 5 al in augustus. Samsung zou niet willen wachten op de IFA omdat kort daarna de iPhone 6S en iPhone 6S Plus zullen worden gepresenteerd en die zouden dan de Galaxy Note 5 overschaduwen. Door een tijdsframe van enkele weken tussen de toestellen te creëren zou Samsung zich verzekeren van meer media aandacht en een betere concurrentiepositie.

Hoewel dit allemaal logisch klinkt en Reuters en The Wall Street Journal over het algemeen zeer betrouwbare media zijn. Is een lancering in augustus alles behalve ideaal, het is om te beginnen een vakantieperiode waardoor de media aandacht toch wat minder zal zijn. Daarnaast presenteert Samsung de Note-toestellen al jarenlang op de IFA, dat is toch een soort traditie. Verder is het ook goedkoper om de Note 5 tijdens de IFA te presenteren omdat de journalisten dan al aanwezig zijn, anders moeten ze weer worden ingevlogen en dergelijke. Nu is traditie geen echte reden en dit soort kosten zijn voor een bedrijf als Samsung ook niet echt een probleem. Dus wie weet verschijnt de Note 5 wel echt eerder.

De presentatie zou half augustus plaats moeten gaan vinden en waarschijnlijk verschijnt het toestel dan begin september op de markt. Tot op heden zijn er nog geen uitnodigingen verstuurd voor een evenement.