1 min

Er zijn opnieuw afbeeldingen uitgelekt van Samsung’s nieuwe vlaggenschepen, de Galaxy Note 5 en de Galaxy S6 Edge+. Deze twee nieuwe toestellen zullen binnenkort worden gepresenteerd aan de media en kort daarna beschikbaar komen.

Op de afbeeldingen van de Galaxy Note 5 is duidelijk te zien dat Samsung het ontwerp van de Galaxy Note 4 (review) heeft doorontwikkeld met elementen van de Galaxy S6. Terwijl het ontwerp van de Galaxy S6 Edge+ identiek lijkt te zijn aan het ontwerp van de Samsung Galaxy S6 Edge, maar dan met een veel groter scherm.

De Note-toestellen worden traditioneel tijdens de IFA in Berlijn aangekondigd, nu gaan er echter hardnekkige geruchten dat Samsung de Note 5 vervroegd zou willen presenteren in New York op 12 augustus. Tot op heden is het nog steeds onduidelijk wat Samsung precies van plan is.

Wat wel duidelijk is, is dat Samsung in de Note 5 opnieuw gebruik zal maken van een Exynos-chipset. Deze nieuwe chip van Samsung zelf zou voor het eerst een geïntegreerde CPU, GPU, werkgeheugen, opslagcapaciteit en 4G-modem gaan krijgen. Door al deze onderdelen in één chip te plaatsen kan flink wat energie worden bespaard en kunnen hogere prestaties worden behaald.

De nieuwe Samsung Galaxy S6 Edge+ krijgt mogelijk dezelfde chip als in de normale Edge maar er zijn ook geruchten dat Samsung zou kiezen voor een Snapdragon 808-chip. De komende weken zal duidelijk moeten worden hoe de vork precies in de steel zit.