1 min

Samsung gaat volgens de laatste berichten, net als vorig jaar, de nieuwe Galaxy Note al in augustus presenteren, de Samsung Galaxy Note 6 ligt volgens Evan Blass van evleaks al op 5 augustus in de Amerikaanse winkels. Of de Note 6 ook naar Europa komt zegt Blass niet, dat lijkt alleen Samsung nog te weten.

Vorig jaar koos Samsung er ook voor om de Galaxy Note 5 al in augustus te presenteren, toen verscheen ook de Galaxy S6 Edge+, dat laatste model kwam wel in Europa uit, de Note 5 is nooit in Europa verschenen want Europeanen hebben te weinig interesse in de stylus-pen aldus Samsung Benelux.

Inmiddels is wel duidelijk dat de Galaxy S6 Edge+ geen megasucces is geworden en een terugkeer van de Note-serie klinkt zo gek nog niet. Het is vooralsnog nog even afwachten wat Samsung ons in de tweede helft van dit jaar te bieden heeft. In principe volgt er altijd een tweede vlaggenschip in de twee helft van het jaar.

De Galaxy Note 6 zal naar verluidt wederom voorzien zijn van een 5,7 inch QHD-scherm, met een behuizing die stof en waterbestendig is. Verder zou Samsung net als Microsoft willen inzetten op een irisscanner. Tot slot stapt ook Samsung over op de nieuwe USB Type C-aansluiting.