2min Devices

HP presenteert prachtige EliteBook Folio 1020 limited edition

HP heeft een speciale versie van de EliteBook Folio 1020 gepresenteerd voor de lancering van Windows 10. Deze nieuwe EliteBook Folio 1020 is een zakelijke laptop die normaliter altijd een vrij saai en standaard uiterlijk heeft, maar deze gelimiteerde oplage is mooi zwart gekleurd met koperen/gouden accenten. Daarnaast is er gekozen voor Bang & Olufsen-speakers om het geluid naar een hoger niveau te tillen.

De HP EliteBook Folio 1020 is een zakelijke laptop met normaal gesproken een zakelijke toch wat saaie uitstraling. Voor de lancering van Windows 10 heeft HP besloten wat groter uit te pakken en komt het met een gelimiteerde oplage met een uniek ontwerp. Deze HP EliteBook Folio 1020 is voorzien van een zwarte behuizing met gouden/koperen accenten. Het gewicht is met iets meer dan 1200 gram zeer netjes en de speakers van Bang & Olufsen moeten zorgen beter geluid dan bij de normale EliteBook Folio 1020 het geval is.

Deze laptop kan echt de concurrentie aangaan met Apple’s MacBooks en het zou ons niet verbazen als dit model van HP een doorslaand succes wordt, waardoor we dit ontwerp in de toekomst vaker gaan terugzien.

Enige nadeel op dit moment is nog dat HP verder erg geheimzinnig is over de specificaties wat doet vermoeden dat aan de binnenkant een Intel Core processor uit de 6e generatie is te vinden, een zogenaamde Skylake-processor. Gezien het feit dat de behuizing slechts 1,57 cm dik is zou het ook nog kunnen dat de processor passief gekoeld is en er dus geen ventilator aanwezig is. Ook over de prijs, beschikbaarheid en landen waarin dit model te koop zal zijn is nog niets bekendgemaakt.

Aangezien HP dit model specifiek noemt voor de lancering van Windows 10 gaan we er stiekem vanuit dat deze ook in Nederland en België beschikbaar zal komen. Hopelijk met een zeer aantrekkelijk prijskaartje. Voor zakelijke gebruikers die binnenkort een nieuwe laptop mogen uitzoeken, zeker een overweging waard.