1 min Devices

Review: HP EliteBook Folio 1040 G1

Introductie

In navolging van een zakelijke laptop van Toshiba, zijn we ook aan de slag gegaan met een concurrent van HP. De EliteBook Folio 1040 G1 kenmerkt zich onder meer door een metalen behuizing, zeer recente hardware, verschillende beveiligingsmechanismen en een niet-reflectief scherm.

HP gooit het zelf vooral op de behuizing, die de betrouwbaarheid moet bevorderen en bestand is tegen vallen, schokken, vibraties, stof, vochtigheid, hoogte en fluctuaties in temperaturen. De EliteBook Folio 1040 G1 voldoet bijvoorbeeld aan de standaard MIL-STD 810G, een valtest van militaire klasse.De EliteBook Folio 1040 G1 is beschikbaar in drie varianten. Voor dit artikel hebben wij de duurste versie ontvangen van HP. De verschillen tussen de varianten zijn terug te vinden in het opslagmedium, het werkgeheugen, de schermresolutie en de processor zijn desgewenst te vervangen door goedkopere alternatieven. Je vindt de verschillende modellen terug in Techzine’s prijsvergelijker, je kan ze hier vergelijken.

In Techzine’s prijsvergelijker is het model dat wij testen op het moment van schrijven terug te vinden voor iets meer dan 1.900 euro. Goedkoop is de EliteBook Folio 1040 G1 daarmee dus zeker niet.