2min

In een interview dat de CEO van Microsoft, Satya Nadella, had met Mary-Jo Foley van ZDNet, heeft hij laten weten niet bang dat zijn dat het app-aanbod minder wordt omdat het bedrijf minder Lumia’s gaat produceren. Hij denkt dat de universal apps ervoor gaan zorgen dat het app-aanbod van Windows 10 op alle apparaten goed zal zijn.

Microsoft maakte recent bekend dat het 7800 banen gaat schrappen in de mobiele divisie, waarbij voornamelijk mensen van het voormalige Nokia het veld moeten ruimen. Daarmee werd ook bekend dat Microsoft veel minder Lumia-smartphones zal gaan uitbrengen dan de afgelopen jaren het geval was. Microsoft komt waarschijnlijk nog maar met vijf a zes toestellen per jaar, in plaats van de 10 a 15 de afgelopen jaren.

Daarop vroeg Foley of Nadella niet bang is dat dat een negatief effect gaat hebben op het applicatie aanbod voor Windows 10 Mobile. Door de komst van universal apps is Nadella daar niet bang voor, het platform laat apps op alle Windows 10-apparaten goed werken.

De vraag die Foley niet stelde is natuurlijk wat de marketingstrategie achter de nieuwe Lumia’s wordt. Apple bewijst dat je met een klein aanbod wel degelijk succes kan hebben. Als Microsoft erin slaagt om elk jaar gewoon hele goede toestellen uit te brengen en in het eerste jaar flink wat reclame maakt voor de toestellen is het zeker niet onmogelijk om evenveel succes te halen met de Lumia’s dan de afgelopen jaren. Nadella gaat met zijn uitspraak echter uit van Windows 10 als ecosysteem maar of dat voldoende is om Microsoft in de race te houden op de smartphonemarkt is nog maar de vraag.