HTC is begonnen met de verkoop van de HTC One M9 Plus, verschillende Nederlandse webwinkels hebben het toestel inmiddels op voorraad van 699 euro. Officieel heeft HTC het toestel nog niet aangekondigd, dus het is nog onduidelijk of de toestellen worden geïmporteerd of direct bij HTC vandaan komen.

De HTC One M9 Plus is een variatie op het vlaggenschip van HTC, de HTC One M9 (review), maar opvallend genoeg is het toestel 50 euro goedkoper dan het vlaggenschip, terwijl er veel meer innovatie in het toestel zit. Zo beschikt de HTC One M9 Plus over een scherm van 5,2 inch met een QHD-schermresolutie van 2560 x 1440 pixels en een vingerafdruksensor.

Wel is duidelijk dat HTC kosten heeft bespaard op de chip aan de binnenkant van het toestel. HTC heeft in dit geval gekozen voor een MediaTek-chip. Hoewel dit ook een high-end octacore-chip is, presteren dat chips van MediaTek over het algemeen een stukje minder dan de chips van Qualcomm.

Het is in elk geval verstandig van HTC dat ze proberen wat recht te zetten op de Nederlandse markt, want het vlaggenschip van dit jaar weet geen potten te breken.