2min

Huawei zou inmiddels meer dan 10 miljoen smartphones per maand verkopen, dat blijkt uit een interne memo waar Reuters de hand op heeft weten te leggen. Sinds de introductie van de Huawei P8 afgelopen mei weet het bedrijf dit aantal te halen.

Huawei is in opkomst op de smartphonemarkt en timmert al enkele jaren hard aan de weg met duidelijke doelstelling die elk jaar fors worden verhoogt. Met de introductie van het nieuwe vlaggenschip, de Huawei P8, zou Huawei de mijlpaal van 10 miljoen stuks per maand gehaald hebben. Het bedrijf wil dit jaar minimaal 100 miljoen smartphones verkopen en lijkt goed op weg dat aantal te gaan halen.

Huawei repte in zijn kwartaalcijfers met geen woord over de levering van meer smartphones. Wel werd er vandaag melding gemaakt van een omzetstijging van zo’n 30 procent tot 28,3 miljard dollar. Het bedrijf stelde dat het effectief zal groeien in 2015.

Hoewel Samsung en Apple nog steeds de duidelijke nummer één en twee zijn op de smartphonemarkt wordt de concurrentie wel steeds groter vanuit China. Fabrikanten als Huawei en Lenovo (inclusief Motorola) weten steeds meer smartphones te verkopen en komen dichterbij de twee giganten. Daar tegenover zien we dat fabrikanten als BlackBerry, HTC, LG, Microsoft (voormalige Nokia) en Sony het steeds moeilijker krijgen.

De grote vraag is dan ook hoe de smartphonemarkt er over een paar jaar uit zal zien. Welke fabrikanten dan mogelijk het veld hebben moeten ruimen en welke er verder zijn doorgegroeid. Sony zou al meerdere malen hebben overwogen de uit de smartphonemarkt te stappen, maar met de opkomst van Internet of Things, zien ze de smartphone als het apparaat dat alles met elkaar gaat verbinden en hebben ze besloten actief te blijven met smartphones.