1 min

Microsoft heeft een nieuwe versie van Visual Studio en .Net beschikbaar gemaakt, het gaat om Visual Studio 2015 en .Net 4.6. In de nieuwe versies kunnen niet langer alleen mobiele applicaties ontwikkeld worden voor Windows Phone, maar ook voor Android en iOS. Verder is er ondersteuning voor alle nieuwe Windows 10 API’s.

De nieuwe versies zijn sinds gisteravond te downloaden van de website van Microsoft. De changelog van Visual Studio 2015 zijn online te vinden in een mooi overzicht. Microsoft heeft voornamelijk geïnvesteerd in de manier waarop apps ontwikkeld kunnen worden, waar je voorheen alleen apps voor Windows kon ontwikkelen, kunnen er nu ook apps worden ontwikkeld die op meerdere platformen werken. Zo worden Android en iOS nu ook ondersteund, voor Android is ook een emulator beschikbaar, voor iOS dient een iPhone of iPad aan het systeem te worden gekoppeld.

Microsoft heeft samengewerkt met Xamarin om mobiele apps te kunnen ontwikkelen voor meerdere platformen. Uiteraard heeft Microsoft ook de nodige ondersteuning ingebakken om je apps te combineren met Microsoft Azure.

Iedereen met een Visual Studio 2013 licentie mag gratis upgraden naar 2015. Bedrijven tot 5 werknemers mogen gratis gebruik maken van de Community-versie van Visual Studio 2015, alle andere bedrijven moeten een licentie aanschaffen welke verkrijgbaar is vanaf 1199 dollar.