2min

De voorkant van de Apple iPhone 6S is uitgelekt, althans dat beweerd de website No Where Else. Op de foto’s is inderdaad het frame van een iPhone te zien, maar aangezien Apple er altijd voor kiest om bij een S-versie vast te houden aan het bestaande ontwerp, kan dit ook gewoon de iPhone 6 zijn.

Hoewel we de foto’s in twijfel kunnen trekken is het vrijwel zeker dat de productie van Apple’s nieuwe vlaggenschip al is begonnen. Apple zou naar verluidt namelijk zo’n 90 miljoen exemplaren hebben besteld van de nieuwe iPhone(s). Aangezien zoveel toestellen niet in een paar weken geproduceerd kunnen worden moet hier ook tijdig mee worden begonnen.

Hoewel het ontwerp van de nieuwe iPhone 6S gelijk zal blijven aan de huidige iPhone 6 (review), wil dat niet zeggen dat er niets is aangepast. Aan de binnenkant zal Apple de iPhone S6 voorzien van een nieuwe chip, die nog sneller is. Verder zijn er geruchten dat Apple gebruik zou maken van extra sterk saffierglas, maar daar kan op de foto’s geen bewijs van worden gevonden, het kan overigens wel degelijk zo zijn.

Het voordeel van saffierglas is dat het veel sterker en krasbestendiger is dan normaal glas. Verder gaat het gerucht dat Apple zijn nieuwe iPhones zou willen voorzien van Force Touch, een nieuwe technologie die beter kan detecteren hoe hard het glas wordt ingedrukt. Apple gebruikt dit al in de Apple Watch en in zijn nieuwe Macbooks.

De nieuwe iPhones worden pas in september verwacht en dan zal blijken wat er precies klopt van alle geruchten.