2min

Er is een gerucht opgedoken dat Apple druk bezig is met de ontwikkeling van een nieuwe Apple TV die in juni gepresenteerd zal worden door het bedrijf. Waarschijnlijk tijdens de World Wide Developers Conference (WWDC), Apple’s jaarlijkse ontwikkelaarsevenement. De nieuwe Apple TV zou beschikken over een App Store en ondersteuning bieden voor spraakcommando’s via Siri.

Apple heeft recent een prijsverlaging aangekondigd voor de huidige Apple TV en dat zou de weg vrij moeten maken voor een nieuwe Apple TV op een nieuw prijspunt. De nieuwe Apple TV zou aan de binnenkant een Apple A8-chip krijgen welke ook in de nieuwe iPhones en iPads is te vinden. Verder krijgt de Apple TV de nodige opslagcapaciteit om apps op te installeren maar hoeveel is nog niet duidelijk, waarschijnlijk 32 of 64GB. De Apple TV krijgt dus ook een eigen versie van de App Store. Verder zal de Apple TV te bedienen zijn via spraakcommando’s waarvoor Siri is toegevoegd. Of de Apple TV ook een afstandsbediening gaat krijgen is onduidelijk, maar ligt wel voor de hand. Er zal een Microfoon dichter bij de gebruiker moeten worden geplaatst, je kan ook zijn dat Apple van zijn gebruikers verwacht dat ze allemaal over een iPhone of iPad beschikken, al klinkt dat niet enorm gebruiksvriendelijk.

De reden voor de introductie van een nieuwe Apple TV heeft onder meer te maken met de nieuwe televisiedienst die Apple wil gaan lanceren. Daarvoor heeft het ook een eigen settopbox nodig die kan voorzien in alle mogelijkheden die Apple met de dienst wil brengen. De huidige Apple TV beschikt over slechts 8GB aan opslagcapaciteit en dat zou bijvoorbeeld al te weinig zijn. Via de nieuwe televisiedienst van Apple zouden gebruikers live en on-demand naar 25 televisiekanalen kunnen kijken. Waarschijnlijk komt er ook een intieme samenwerking met HBO.

Apple hoopt met de nieuwe Apple TV een grotere rol te kunnen spelen in de huiskamer en dit kan gezien worden als Apple’s eerste zet om de traditionele televisiemarkt te veranderen. Iets waar al jaren over gesproken wordt maar een stuk complexer bleek dan Apple op voorhand had gedacht.