2min Devices

Samsung verlaagt prijs Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge met 100 en 150 euro

Samsung heeft daad bij woord gevoegd en de prijzen van zijn vlaggenschepen verlaagd. De Samsung Galaxy S6 is nu 100 euro goedkoper en de Samsung Galaxy S6 Edge is nu 150 euro goedkoper. De prijzen zijn om te beginnen doorgevoerd in de webshop van Samsung zelf, de komende dagen of weken zal de prijs ook bij andere webwinkels gaan zakken.

Samsung maakte bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers al bekend dat het de prijzen van zijn vlaggenschepen, de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge (review), zou verlagen. Nu is het dan ook zover heeft het bedrijf de prijsaanpassing doorgevoerd in zijn systemen en webshop. De Samsung Galaxy S6 is vanaf nu 100 euro goedkoper en de Samsung Galaxy S6 Edge is 150 euro goedkoper. Daarmee komen de adviesprijzen nu op 599 euro en 699 euro.

Het wachten is nu op andere webshops tot zij door hun voorraden heen zijn of hun verlies nemen en hoever zij dan de prijzen gaan laten zakken. Sommige webshops verkochten het toestel al voor minder dan 550 euro. Reden voor de prijsverlaging is het feit dat Samsung nog steeds te kampen heeft met een terugloop in de verkoop van smartphones. Voornamelijk aan de onderkant van de markt verkoopt Samsung een stuk minder toestellen. Daar is de concurrente van andere merken veel groter.

In de duurdere prijsklasse weet Samsung wel goed te scoren en domineert het samen met Apple de markt. Veel concurrenten hebben er dan ook voor gekozen om een Android-vlaggenschip te introduceren op een net wat goedkoper prijspunt. De wind die deze merken hadden heeft Samsung nu uit de zeilen gehaald met deze prijsverlaging. Of dat er ook toe zal leiden dat het aantal smaartphone-verkopen weer gaat stijgen is onduidelijk.

Waarschijnlijk zal Samsung er niet omheen kunnen om ook zijn strategie met de goedkopere en midrange-smartphones te gaan herzien.

Binnenkort zal Samsung in elk geval twee nieuwe vlaggenschepen introduceren op het hoogste prijspunt, de Galaxy Note 5 en de Galaxy S6 Edge worden 13 augustus verwacht.