2min

De eerste afbeeldingen en foto’s van de Microsoft Lumia 950 zijn uitgelekt, het nieuwe vlaggenschip van Microsoft krijgt een 5,2 inch scherm met een QHD-schermresolutie van 2560 x 1440 pixels en komt in elk geval met een zwarte behuizing beschkbaar. De codenaam voor dit toestel is Talkman.

Het nieuwe vlaggenschip van Microsoft krijgt de naam Lumia 950 en beschikt over onscreen-toetsen en een USB Type-C poort, daarbij kan de USB-kabel er ook ondersteboven in en hoeft de gebruiker niet meer te rommelen met het kabeltje om het toestel op te laden. Het toestel is de opvolger van de Lumia 930 (review).

Het scherm bedraagt 5,2 inch en beschikt over een QHD-schermresolutie van 2560 x 1440 xpiels. Aan de binnenkant zou Microsoft hebben gekozen voor een Snapdragon 808-chip, 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. De accucapaciteit is met 3000 mAh fors te noemen. Verder houdt Microsoft de PureView camera in stand en zal deze opnieuw aanwezig zijn op het vlaggenschip. De camera beschikt verder over 20 megapixels, de camera aan de voorkant moet het stellen met 5 megapixels.

Daarnaast zou Microsoft nog werken aan een Lumia 950 X, een phablet met een 5,7 inch scherm met wederom een QHD-schermresolutie, een Snapdragon 810-chipset, 3GB werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. Ook in dit toestel zou een 20 megapixel Pureview-camera zitten en een 5 megapixel camera aan de voorkant.

Tot slot beschikken beide toestellen naar verluidt over een unieke feature, een irisscanner, waarmee je kan inloggen in je smartphone. Microsoft kiest dus niet voor een vingerafdrukscanner maar voor een irisscanner. Het is alleen nog even de vraag of de functie al direct bij de lancering zal werken of later zal verschijnen via een update.

De toestellen worden dit najaar verwacht, hoogstwaarschijnlijk worden ze in september of oktober gepresenteerd in New York. Tegelijk met de Surface Pro 4 en Microsoft Band 2.