2min

Tags in dit artikel

,

Er zijn renders online verschenen van Microsoft’s nieuwe vlaggenschepen, de Lumia 950 en Lumia 950 XL, beide smartphones zjin voorzien van Windows 10 Mobile en verschijnen later dit jaar. De Lumia 950 beschikt over een scherm van 5,2 inch en de Lumia 950 XL over een scherm van 5,7 inch.

De renders zijn gepubliceerd door Evan Blass van Evleaks en tonen twee nieuwe vlaggenschepen van Microsoft, de Lumia 950 en Lumia 950 XL, de toestellen zijn beide voorzien van een QHD-scherm en zijn de opvolgers van de Lumia 930 (review) en Lumia 1520 (review).

Beide toestellen beschikken over een high-end chip van Qualcomm, de Lumia 950 beschikt over een Snapdragon 808-chip met 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit, de Lumia 950 XL beschikt over de met oververhitting geplaagde Snapdragon 810 en 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. Beide toestellen zijn overigens nog uit te breiden met een microSD-kaartje.


Aan de achterzijde beschikken de toestellen over een 20 megapixel-camera, waarbij de Lumia 950 XL een triple-ledflitser heeft ,terwijl de Lumia 950 het moet stellen met dual-ledflitser. Aan de voorzijde beschikken beide toestellen over een 5 megapixel-camera. Aan de voorkant is echter ook een infrarood irisscanner aanwezig, waarmee in combinatie met Windows Hello authenticatie kan plaatsvinden. Je kan dus met je ogen de smartphone ontgrendelen.

Verder beschikken beide toestellen over een USB Type-C aansluiting en de draadloze oplaadtechnologie Qi. De toestellen worden naar verluidt in oktober gepresenteerd op een speciaal Microsoft-evenement.

Blauwe toestel is de Lumia 950 XL, het zwarte toestel is de Lumia 950.